20 Yaş Diş Tedavisi

5 Ağustos 2023by HGH0

20 Yaş Diş Tedavisi

 

En net belirti elbette dişlerinizin en arkasında 20 yaş dişinin bir parçasının görülmesidir. Özellikle sivri kenarlar ikinci azı dişinizin arkasından kendini göstermeye başlar. ancak bazı durumlarda üzerindeki dişeti çok kalın olduğu durumlarda ya da dişin pozisyonu sürmeyi engelleyen bir şekilde ise görünmeden de başka semptomlar verebilir. Bunlar ; bu bölgedeki dişetinde ağrı ve hassasiyet, bu bölgedeki dişetinde şişlik ve kızarıklık, çene ağrısı, yutkunmada zorluk, ağzıda kötü tat ve/veya koku, ağız açmada zorluk. bu semptomların bir ya da birkaçı bulunuyorsa muhtemelen 20 yaş dişleriniz çıkıyor ya da çıkmaya çalışıyor demektir ve bir çene cerrahından randevu almanızda fayda vardır.

 

20 Yaş Dişleri Hangi Durumlarda Çekilmelidir?

 

Enfeksiyon, dişeti problemleri, komşu dişlerde çürük, çene kemiğinde kist ve benzeri lezyonlar, tedavi edilemeyen çürükler bulunması, çiğneme ve ağzı harektlerinde kronik ağrılar, nedensiz baş ağrıları ve ayrıca unutulmamalıdır ki, 20 yaş dişleri belirti göstermeden de çene kemiğinde, dişetinde ve komşu dişlerde problemlere neden olabilirler. bu nedenle düzenli olarak diş kontrollerinin yapılması önemlidir.

“20 yaş dişi çekimi: Acısız, hızlı ve deneyimli uzmanlarla konforlu bir süreç. Sağlıklı bir gülüş için adım atın!”

20 Yaş Dişlerinin Çekim Nasıl Gerçekleşir?

Öncelikle bir çene cerrahisi uzmanından randevu almanız gerekir. bazı diş hekimleri de komplike olmayan 20 yaş dişlerinin çekimini geçekleştirebilir ancak, gömülü, anatomik yapılarla yakın ilişkide olan komplike dişlerin çekiminin çene cerrahisi uzmanı tarafından gerçekleştirilmesinde fayda vardır.

 

İlk muayenede hekiminiz dişlerinizin durumunu ve 20 yaş dişi bölgesini muayene eder. daha sonra 2 boyutlu röntgen ile dişin pozisyonu ve çevre bölgenin yapısı kontrol edilir. anatomik yapılarla olan yakın ilişkiler saptanırsa (alt çenede sinire yakınlık, üst çenede sinuse yakınlık, komşu dişlere çok yakın konumlanmış dişler, fazladan diş bulunması) bölgesel 3 boyutlu röntgene ihtiyaç duyulabilir. bu teşhis aşamalarından sonra hekiminiz dişin nasıl alınması gerektiğine ve nasıl bir süreç olacağına dair size bilgi verir.

 

Sürmüş ve komplike olmayan dişler genellikle cerrahi bir müdehale olmadan çekilebilirken yarı gömülü, gömülü ve komplike diş çekimleri cerrahi bir operasyon gerektirebilir. genellikle bu işlemler lokal anestezi altında yapılır ancak bazı durumlarda sedasyon ya da genel anesteziye gerek görülebilir. bu seçenekleri yine hekiminizle konuşabilirsiniz. yine diş kökünde ya da dişetinde enfeksiyon olması durumunda işlem öncesinde antibiyotik  ve gargara reçete edilebilir.

 

20 yaş çekim işlemi sırasında ağrı hissetmezsiniz. operasyon dişin durumuna göre yarım saat ile 1 saat arasında sürebilir. işlem sonrasında hekiminizin direktiflerine uyup, yazdığı ilaçları kullanırsanız süreci rahat bir şekilde atlatabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uzman bir diş ve çene sağlığı ekibiyiz. Sağlığınıza olan bağlılığımızı sarsılmaz bir şekilde sürdürüyor, birinci sınıf bakımı sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

https://on7clinic.com/wp-content/uploads/2023/08/ON7Clinic-Logo-1-320x180.png
Sosyal Medyalarımız

Sosyal Medyalarımız Ziyaret Edin.